ECO-SEE

ECO-SEE Indoor Environmental Quality Workshop

Munich, Germany

Date: 18th February 2016

Timetable: 10:00 – 17:00

Venue: Fraunhofer-Gesellschaft,

Hansastraße 27 c, 80686, Munich, Germany



This project has received funding from the European Union's Seventh Framework Programme for research, technological development and demonstration under grant agreement no 609234.



Provisional Programme

TIME	AGENDA ITEM	DURATION
10:00	Registration and coffee	30min
10:30	Welcome	15min
10:40	Initial aims and objectives of the EEB FP7 programme	
	Professor Pete Walker, University of Bath (UK)	10min
10:50	Overview of the ECO-SEE project	
	Professor Pete Walker, University of Bath (UK)	15min
11:05	Prototyping, upscaling and real scale application of	
	ECOSEE panels	
	Craig White, Modcell Ltd (UK)	15min
11:20	Sustainability aspects of ECO-SEE products	
	Federico Cartasegna, Environment Park (Italy)	15min
11:35	Indoor Environment Quality beyond the AMANAC group	
	Dr Juergen Frick, University of Stuttgart (Germany)	10min
11:45	HHOUSE multifunctional components for the building	
	envelope	
	Nelson Silva, CBI Betonginstitutet (Sweden)	20min
12:05	Inside HHOUSE: living comfort at an affordable price	
	Andreas Klinge, Roswag Architeckten (Germany)	20min
12:25	Q&A and discussion on morning session	15min
12:40	Lunch/Exhibition & Posters	
	Foyer of Fraunhofer headquarters	50 min
13:30	The role of Life Cycle Assessment in building certification	
	Dr. Anna Braune, DGNB, Head of R&D and Trends	30 min
14:00	BRIMEE project approach and results	
	Andrea Ferrari, D'Appolonia (Italy)	20 min
14:20	BRIMEE demonstration strategy and materials flexibility	
	deployed	
	Daniela Reccardo, D'Appolonia (Italy)	20 min
14:40	Coffee break	30 min



This project has received funding from the European Union's Seventh Framework Programme for research, technological development and demonstration under grant agreement no 609234.



15:10	Guest Speaker <mark>to be confirmed</mark>	30 min
15:40	New eco-innovative materials for facades and interior	
	partitions-OSIRYS project	
	Miriam García, TECNALIA (Spain)	20 min
16:00	OSIRYS project: title and speaker to be confirmed	20 min
16:20	Q&A and discussion on afternoon presentations	25 min
16:45	Concluding remarks	15 min
17:00	End of workshop	

To register, please visit <u>https://events.benchmarkemail.com/event/145B28A0F8</u>

For more information on the ECO-SEE project, please consult our website: <u>WWW.eco-see.eu</u>



This project has received funding from the European Union's Seventh Framework Programme for research, technological development and demonstration under grant agreement no 609234.