

BERLIN, GERMANY OCTOBER 14-16, 2018

SCIENCE · INNOVATION · POLICIES

Program 2018

- August 2018 -

Central Topics:

Pandemic Preparedness Migration and Refugee Health Health Systems Strengthening Antimicrobial Resistance

The Digital Healthcare Revolution

The SDGs: Health in All Policies



PROGRAM 2018 - OVERVIEW (1)

				■ K	EY Keynote PD Panel Dis	scussion WS Workshop
	SAAL 1 RUDOLF VIRCHOW	SAAL 6 EUROPE	SAAL 10 ASIA	SAAL 2 AMERICA	SAAL 4 AFRICA	SAAL 5 OCEANIA
SUNDAY Octo	ber 14, 2018					
		PD 1	WS 1	WS 2	WS 3	WS 4
11:00-12:30		Migration and Refugee Health	Food Systems, Nutrition and Health	Optimizing Health in Aging Societies	Bridging the Valley of Death	Building the Future of European Health Research
Lunch Break (90 min)						
		PD 2	WS 5	WS 6	WS 7	WS 8
14:00-15:30		Managing the Next Decade in Cancer	Addressing the Gender Dimensions for Health Systems Strengthening	Social Stress, Inequality and Mental Health in Cities	Life Sciences Location and Infrastructure Management	Digital Medicine in Real Life: Improving Patient Outcomes
Coffee Break (30 min)						
		PD 3	WS 9	WS 10	WS 11	WS 12
16:00-17:30		An Integrated Response to Obesity, Diabetes, and NCDs	Respect and Dialogue	Ensuring Patient Safety in Hospital Management	Falsified and Sub- Standard Medicine	Preventing Dementia by Preventing Stroke
18:00-19:30	KEY 1 Opening Ceremony					
19:30-22:30	Welcome Reception					

KEY Keynote PD Panel Discussion WS Workshop



PROGRAM 2018 - OVERVIEW (2)

	RET REYTIOLE PO Patiel Discussion WS Workshop						
	SAAL 1 RUDOLF VIRCHOW	SAAL 6 EUROPE	SAAL 10 ASIA	SAAL 2 AMERICA	SAAL 4 AFRICA	SAAL 5 OCEANIA	
MONDAY October 15, 2018							
		PD 4	WS 13	WS 14	WS 15	WS 16	
09:00-10:30		Global Health Security	Growth & Resilience: Maternal, Newborn and Child Survival	One Health	Neglected Tropical Diseases and their Co-Morbidites	Better Leadership: Improved Health	
Coffee Break (30 min)							
	KEY 2	PD 5					
11:00-12:30	Vaccine Production and Delivery Systems	Value-Based Healthcare					
Lunch Break (90 min)	Startup Track Pitch Competition						
	KEY 3	PD 6					
14:00-16:00	Antimicrobial Resistance	Big Data Analytics in Biomedical Research and Healthcare					
Coffee Break (30 min)							
		PD 7	WS 17	WS 18	WS 19	WS 20	
16:30-18:00		Pandemic Preparedness in the 21 st Century	Sexual Violence: The Impact of Globalization	Developing and Implementing Global Health Strategies	Hospital Partnerships for Improved Service Delivery	Antibiotic Research & Development	
18:30-19:00	Startup Track Award Ceremony						
19:00-23:00	World Health Summit Night						



PROGRAM 2018 - OVERVIEW (3)

	■ KEY Keynote ■ PD Panel Discussion ■ WS Workshop						
	SAAL 1 RUDOLF VIRCHOW	SAAL 6 EUROPE	SAAL 10 ASIA	SAAL 2 AMERICA	SAAL 4 AFRICA	SAAL 5 OCEANIA	
TUESDAY October 16, 2018							
		PD 8	WS 21	WS 22	WS 23	WS 24	
09:00-10:30		Health Systems Strengthening	Digital Health in Developing Countries	Cities as Drivers of Global Health	Population Studies and Health Prediction	Global Health in Academic Institutions	
Coffee Break (30 min)							
		PD 9	WS 25	WS 26	WS 27	WS 28	
11:00-12:30		Innovation for Impact: The Grand Challenges Model	Access to Essential Medicines	Universal Health Coverage	Disaster Management: Protecting Public Health	Medical Research in Outer Space	
Lunch Break (60 min)							
	KEY 4	PD 10					
13:30-15:00	The SDGs: Health in All Policies	The Digital Healthcare Revolution					
Coffee Break (30 min)							
15:30-17:00	KEY 5 Joint Global Action Plan for Healthy Lives and Well-being for All						
Break / Transfe	r						
18:00-20:00 Joint Keynote Grand Challenges / World Health Summit @ Estrel Hotel Berlin							



Venue: Kosmos, Karl-Marx-Allee 131a, 10243 Berlin, Germany

