European Conference on Fresh Food Packaging
6. Oktober
Introduction
9.00 - 9.30 Registration and coffee
9.30 - 9.45 Opening by Gilles Maillet, Cofresco Institute
9.45 - 10.00 Introduction to conference by Dr. Langowski,
Fraunhofer IVV
Section One
Fresh Keeping of Fresh Products
Dieser Themenbereich beschäftigt sich vornehmlich mit der Aufbewahrung und der industriellen Verpackung von Frischprodukte. Darüber hinaus werden die Vorträge bereits besondere Aspekte des Umgangs mit Lebensmitteln zu Hause ansprechen.
10.00 - 10.30 "Storage of vegetables and mushrooms"
Dr. agr. Ulrike Praeger, TU Munich
- 10.30 - 11.00 Coffee Break -
11.00 - 11.30 "Storage of fruit"
Dr. Josef Streif, KOB Bavendorf
11.30 - 12.00 "Methods for storage of meat"
N.N.
12.00 - 12.30 "Packaging development: an integrated approach"
H.A.M. Boerrigter., A&F University of Wageningen
12.30 - 13.00 "Fresh produce in consumer packages and packed at home"
Barbara Gouble, INRA Avignon
- 13.00 - 14.00 Lunch Break -
Section Two
Preservation of Fresh Products at Home
Dieser Themenbereich behandelt die besonderen Anforderungen für Verpackungen im Haushalt. Für den Haushaltsgebrauch anwendbare Forschungsbeispiele werden vorgestellt und Verbrauchererwartungen aufgezeigt.
14.00 - 14.30 "How to respond to consumer demands- Best Practice"
N.N., Cofresco Institute
14.30 - 15.00 "Modified Atmosphere Packaging (MAP)"
Dr. Florence Charles, Université de Montpellier II
15.00 - 15.30 "EU-legislation on Food Packaging with special focus on active packaging of fresh produce"
Dr. A. Feigenbaum, INRA Reims
15.30 - 16.00 "Development of antimicrobial films"
Dr. D. Sandmeier, Fraunhofer IVV
- 16.00 - 16.30 Coffee Break -
16.30 - 17.00 Introductory presentation for the panel discussion
"Consumer-oriented packaging innvovations within the fresh food supply chain?"
Dr. E.U. Thoden van Velzen, A&F University of Wageningen
Discussion Panel
Why is the packaging of fresh food vital for consumer demands?
In diesem Abschnitt sollen Argumente für den Umgang mit frischen Produkten, speziell im Hinblick auf Verbraucherschutz, wie beispielsweise Gesundheit, Ernährung und finanzielle Verluste, die durch verdorbene Produkte entstehen, aufgezeigt und formuliert werden.
17.00 - 17.30 Discussion Panel
Moderator: N.N., Pira International, Leatherhead/UK
Panel members: Representatives of Cofresco Institute, Fraunhofer IVV, INRA (Reims, Avignon) and A&F (University of Wageningen)
Information on participating / attending:
Die Anmeldung zur Konferenz ist bis zum 17. September möglich. Nähere Informationen und Anmeldeformular zur "European Conference" finden Sie unter www.cofrescoinstitute.com. Anmeldung auch bei: Angelika Frost, Tel: 02 11 / 88 27 39-19, angelika.frost@crossrelations.de
Date:
10/06/2004 09:00 - 10/06/2004 17:30
Event venue:
München Airport Marriott Hotel
Alois-Steinecker-Straße 20
85345 Freising
Bayern
Germany
Target group:
Scientists and scholars, Students
Email address:
Relevance:
international
Subject areas:
Biology, Chemistry, Materials sciences, Mathematics, Physics / astronomy, Zoology / agricultural and forest sciences
Types of events:
Entry:
05/26/2004
Sender/author:
Martin Linnemann M. A.
Department:
Presse- und Öffentlichkeitsarbeit
Event is free:
unknown
Language of the text:
German
URL of this event: http://idw-online.de/en/event11330
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