Dieser Weg beruht vor allem darauf, wissenschaftliche Kenntnisse über Qualität und Möglichkeiten von Lebensmitteln der breiten Öffentlichkeit näher zu bringen. Ein Schlagwort hierfür lautet "molekulare Gastronomie".
Zugleich arbeitet das ttz Bremerhaven an innovativen Wegen, objektive Bewertungsmöglichkeiten für Qualität und Geschmack von Lebensmitteln zu schaffen. Die Geschmäcker mögen verschieden sein - aber vielleicht schon bald können die neuen Methoden des ttz Bremerhaven dafür völlig neue Erklärungen liefern.
Was dahinter steckt, wie genau dies funktioniert, und was daraus werden kann - all dies wird das ttz Bremerhaven während der bevorstehenden Pressekonferenz erläutern.
Wir freuen uns auf Ihr Kommen und bitten um kurze Anmeldung der Teilnahme.
Information on participating / attending:
Pressekonferenz
Date:
01/10/2005 10:30 - 01/10/2005 11:30
Event venue:
ttz Bremerhaven
Biotechnologie-Zentrum Bio-Nord
Fischkai 1
Konferenzraum Süd (2. Stock)
27572 Bremerhaven
Bremen
Germany
Target group:
Journalists
Email address:
Relevance:
regional
Subject areas:
Biology, Environment / ecology, Information technology, Oceanology / climate, Social studies
Types of events:
Entry:
01/05/2005
Sender/author:
Boris Trelle
Department:
Pressestelle
Event is free:
yes
Language of the text:
German
URL of this event: http://idw-online.de/en/event12981
You can combine search terms with and, or and/or not, e.g. Philo not logy.
You can use brackets to separate combinations from each other, e.g. (Philo not logy) or (Psycho and logy).
Coherent groups of words will be located as complete phrases if you put them into quotation marks, e.g. “Federal Republic of Germany”.
You can also use the advanced search without entering search terms. It will then follow the criteria you have selected (e.g. country or subject area).
If you have not selected any criteria in a given category, the entire category will be searched (e.g. all subject areas or all countries).