"Ernährungsökologie - Grundsätze für eine nachhaltige Ernährung" ist das Thema eines Vortrags, zu dem das WABE-Zentrum - Klaus-Bahlsen-Haus der Fachhochschule Osnabrück einlädt.
Dr. oec. troph. Karl von Koerber, Leiter des Beratungsbüros für ErnährungsÖkologie und Lehrbeauftragter der Technischen Universität München, stellt dabei die Dimensionen, in denen Ernährung in diesem Fachgebiet betrachtet wird: Umwelt, Wirtschaft, Gesellschaft und Gesundheit. Der Experte benennt die wichtigsten globalen Probleme in diesen Bereichen und stellt die jeweiligen Zusammenhänge mit der Art des Ernährungsstils her. Der Vortrag findet am Dienstag, 2. Mai, um 09.45 Uhr, in Wallenhorst, Zum Gruthügel 8, statt. Der Eintritt ist frei.
Criteria of this press release:
Biology, Economics / business administration, Environment / ecology, Medicine, Nutrition / healthcare / nursing, Oceanology / climate, Social studies
regional
Miscellaneous scientific news/publications, Transfer of Science or Research
German
You can combine search terms with and, or and/or not, e.g. Philo not logy.
You can use brackets to separate combinations from each other, e.g. (Philo not logy) or (Psycho and logy).
Coherent groups of words will be located as complete phrases if you put them into quotation marks, e.g. “Federal Republic of Germany”.
You can also use the advanced search without entering search terms. It will then follow the criteria you have selected (e.g. country or subject area).
If you have not selected any criteria in a given category, the entire category will be searched (e.g. all subject areas or all countries).