idw – Informationsdienst Wissenschaft

Nachrichten, Termine, Experten

Grafik: idw-Logo
Science Video Project
idw-Abo

idw-News App:

AppStore

Google Play Store



Instanz:
Teilen: 
01.06.2005 13:13

Organic Food Chain Management - The New M. Sc. Programme at the University of Hohenheim, Germany, starting in October 2005

Florian Klebs Pressearbeit, interne Kommunikation und Social Media
Universität Hohenheim

    Sustainability meets Quality

    Consumers are increasingly interested in the quality of their food and the manner in which it is produced. For this reason, more and more food is produced and processed according to the standards of organic farming.

    As the market for organic products is a growing sector on a world wide scale, there is an increasing need for experts to provide knowledge of organic food chain management, including primary food production, food technology, certification and quality control. To meet this demand, the University of Hohenheim now offers the M. Sc. Programme "Organic Food Chain Management". This programme will prepare people of all nationalities for these challenging tasks and offer them a competitive, state-of-the-art training.
    The two-year M. Sc. programme "Organic Food Chain Management" comprises four semesters, during which fifteen thematic modules and the Master Thesis are to be completed. The language of instruction is English. The possibility to combine the compulsory modules with different elective ones offers each student the opportunity to tailor an individual profile according to his or her own personal career aspirations. A personal mentor from the teaching staff is assigned to advise on appropriate profiles and to ensure smooth and goal-oriented study progress.
    Each year, 40 students are admitted to the course. The application deadline for the winter semester 2005/2006 is July 15th.

    Currently, Hohenheim is the first university in Europe offering a master programme with an emphasis on food chain management in the organic sector.

    More information about the M. Sc. programme at www.uni-hohenheim.de/organicfood

    _____________________________________________________________________________________

    Contact (not for publication):
    Prof. Dr. Torsten Müller, Programme Director Organic Food Chain Management
    University of Hohenheim, 70593 Stuttgart, Germany
    Tel. + 49 - (0)711-459-3248, Fax. + 49 - (0)711-459-3869, E-Mail: organicfood@uni-hohenheim.de


    Bilder

    Merkmale dieser Pressemitteilung:
    Tier / Land / Forst
    überregional
    Studium und Lehre
    Englisch


     

    Hilfe

    Die Suche / Erweiterte Suche im idw-Archiv
    Verknüpfungen

    Sie können Suchbegriffe mit und, oder und / oder nicht verknüpfen, z. B. Philo nicht logie.

    Klammern

    Verknüpfungen können Sie mit Klammern voneinander trennen, z. B. (Philo nicht logie) oder (Psycho und logie).

    Wortgruppen

    Zusammenhängende Worte werden als Wortgruppe gesucht, wenn Sie sie in Anführungsstriche setzen, z. B. „Bundesrepublik Deutschland“.

    Auswahlkriterien

    Die Erweiterte Suche können Sie auch nutzen, ohne Suchbegriffe einzugeben. Sie orientiert sich dann an den Kriterien, die Sie ausgewählt haben (z. B. nach dem Land oder dem Sachgebiet).

    Haben Sie in einer Kategorie kein Kriterium ausgewählt, wird die gesamte Kategorie durchsucht (z.B. alle Sachgebiete oder alle Länder).